neljapäev, 8. mai 2008

Haldjafestival


Kas te teadsite, et sel nädala vahetusel kui me kõik Eestimaad prügi alt vabastasime ja pea 50 000 eestlast korraga looduses viibis, siis toimus ülemaailmne haldjafestival...


"3. ja 4. mail toimub esimest korda ülemaailmne haldjafestival, mille idee autor on Doreen Virtue. Festivali raames kutsutakse kõiki inimesi üles korraldama üritusi haldjate toetuseks - läbi viima haldjatele pühendatud meditatsioone, mängulisi õhtuid lastele ning korraldama loodust ja loomi väärtustavaid üritusi.
Ülemaailmse haldjafestivali eesmärk on kõigepealt meelde tuletada, et haldjad eksisteerivad.
Teiselt poolt aitavad nad meil väärtustada rõõmu ja mängulisust. Loodushaldjad on nagu lapsed - mängulised, rõõmsad ja vahel ka veidi riuklikud.
Nad annavad tohutu jõu inimestele, kes hoiavad ja kaitsevad loodust. Ning samas võivad nad looduse rikkujate elu teha väga ebameeldivaks. See on ka põhjus, miks paljud metsavaime ja haldjaid kardavad ning ei taha neid tunnistada.
Ühes laste muinasjutus kirjutati, et iga kord, kui uskumatu inimene ütleb, et haldjaid pole olemas, sureb mõni neist väikestest vaimudest. Ja vastupidiselt – kui inimesed haldjatesse usuvad, saavad nad juurde jõudu looduse kaitsmiseks ja oma mängulise ning õnneliku meeleolu laialikandmiseks.
Rõõm on elu põhivajadus ning oskust pidevalt rõõmustada peamegi oma väikestelt sõpradelt õppima.
Väikesed haldjad paluvad kõikidel enda peale mõelda ning neil päevadel elust rõõmu tunda. "

Kuna Sonja emme on ingli-ja-haldjausku ja Sonja kindlasti veel näeb haldjaid ja ingleid ka (ja ei pea ainult uskumisega piirduma ;)), siis oli meil eriti hea meel, et see suur koristuspäev just sellele nädalavahetusele sattus ja Maaema meie poolt suure suure pai sai.

Selle haldjapildi peale sattus Sonja emme juba siis kui Sonja alles ainult Pähklike oli (st kõhutita oli, nüüd on ta lisaks Pähklikesele ka Sonja :) ) ja millegipärast tundus talle, et selline laps saabki väikesest Pähklikesest. Ja siia siis ka võrdlus päriselus...



Kommentaare ei ole: