kolmapäev, 20. august 2008

Väike Värvuke Sonja


Sonja läks 11.08.2008 esimest korda lasteaeda. Koos emmega.

Pärnu Tammsaare Lasteaed asub otse meie aia taga, õigemini osa sellest asub, sest lasteaia territoorium on nii suur, et seda jagub päris hulga aedade taha.

Sonja rühma nimi on Värvukesed ja tema kasvatajate nimed on Raaja ja Mall. Rühmas on 3 vanemat ehk siis eelmise aasta olijat - Aleks, Mia Marii (see on emme kolleegi laps) ja Mihkel. Siis on üke pool-vana olija Keili. Ülejäänud põnnid tulevad tasapisi paari tunni kaupa harjutama nagu meiegi.

Sonja esimene nädal läks siis nii nagu oli arvatagi - emme istus lasteaias ja vaatas raske südamega pealt kuidas tema silmatera suurde maailma uudistama asub ja kujutas ette igast kole-olukordi sellest mis siis saab kui ükskord emme enam rühmas kaasas ei käi... Sonja seevastu tegi tutvust eelkõige kõigi uute mänguasjadega, mida oli niii palju, lõi suhteid teiste lastega, heitis teiste eeskujul nukuvoodisse magama, käis usinasti potil koos teistega ja tundis end iga päevaga paremini. Reedel tuli emmel täitsa süles ta lõuna ajal koju tassida, sest Sonja oli kindlalt otsustanud lasteaias nukuvoodis magada... Kaks päeva käis Sonjaga vanaema lasteaias ja vanaema jättis ta julgelt vahepeal rühmaga koos õue mängima ja tuli koju süüa tegema, ise köögiaknast vaatas kuidas tal läheb.

Esmaspäeval siis oli see päev kui emme jättis Sonja pärast pooletunnist rühmasolekut kasvatajate hoolde ja läks ise mobiiltelefon tugevasti pihku surutud ja peaaegu nutt kurgus töö juurde. Poole tunni pärast helistas ta kasvatajale - Sonja mängis mõnusasti.

Kui emme siis lõunasöögi ajaks tagasi lasteaeda jõudis, siis ei mingit emme sülle tormamist...emmele näidati ainult miskit väikest sinist elevanti ja mängiti siis edasi. Palun väga! Järjekorde näide sellest kuidas emmele Sonja elumuutused raskesti mõjuvad.


Kuna vahepeal oli teisipäev, mille Sonja tervenisti papi-mammi juures põhiliselt Oskari hoole all mööda saatis, sest emme Tartus oli ja kolmapäev vaba päev oli, siis alates homsest lubas kasvataja vaadata kas proovitakse Sonjat rühmas lõunaunne panna. Siiani on Sonja lemmiktegevuseks olnud rühma magamistuppa "sisse murdmine" ja siis voodisse nõudmine. Ja seda kuidas Sonja kodus lõunaunne jääb, ma parem ei räägigi ;).


Sonjal on emme töö juures ka tema lasteaeda-harjutamise fännklubi, kes iga päev uudised küsivad ja siis läheb jälle pikemaks jutustamiseks kuidas teistel kogemused on.



Kommentaare ei ole: