reede, 1. august 2008

Mis vahepeal juhtunud on...

...ikka suvi ja ilusad ilmad on juhtunud ja nii pole Sonja emme mahti saanud arvutit lahtigi teha.



Juuli alguses käis tädi Kay meil külas ja koos temaga käisime Toris hobuseid vaatamas ja katsumas. Tegelikult pidime enne seda ka organiseeritud rabamatkale minema, aga sinna me õnneks ei jõudnud. Õnneks sellepärast, et Sonja emme oli suurest töötamisest endale kaelanärvipõletiku hankinud (ohh seda kroonilist kangekaelsust küll :)) ja ega ta polekski väga pikalt mütata saanud. Aga Toril oli Sonja muidugi nagu või sees, ei tema hobuseid karda nagu ta emme. Lõpuks võttis emme ka siis julguse kokku ja paitas kohalikku väga tähtsat täkku Homerost. Onu, kes meile talle ja hobuseid ja vankreid näitas, oli väga jutukas, aga kahjuks mulle palju meelde ei jäänud ja lisaks tuli end pidevalt tee pealt eest ära hoida "koju" saabuvate hobuste eest.


Ja ohh mis tore tallike seal veel oli! Ponide tall! terve rida toredaid tillukesi kammitud tukkadega ponisid :). Me vist järgmine suvi lähme Sonjaga sinna poni-ratsutama (st Sonja istub poni seljas ja emme turvab).






Ja nagu öeldud on vahepeal suur suvi olnud, nii 3 nädalat järjest rannailma, siis me olemegi rannas ja muidu õues elanud. Veidi ka talvevarusid kogunud ja haiguslehe-puhkusel olnud.



Sonja sõnavara on tublisti täienenud. Juba oskab ta saata emmet (või teisi kohalviibivaid ) kööki mahla, marju, kooki vms tooma.



Tihedamalt kasutatavad sõnad:


- too


- taha(n). "taha" on tal kasutauses ka küsisõna "tahad" asemel.


- koos


- kaasa


- padi (sonja magab nüüd oma väikse padjaga)


- igasugused loomade ja putukate nimed on lisandunud. eriti popp on sääsk. Sonja nimelt ei aja ise sääske enda pealt ära vaid hüüab siis: sääsk.


...pesse. see on see sõna, mida öelda ei tohiks, aga kuna Sonja emme vahel autoroolis seda sõna ütleb kui lollid turistid siga-liiklemist harrastavad ja nii on paar kord ajuhtunud, et emme autoga väravast välja sõites kuuleb tagapingilt "pesse". Igal juhul emme püüab nüüd enam mitte selliseid sõnu öelda, et Sonjast ikka ilusaid sõnu rääkiv pisipreili kasvaks.



Samuti on Sonja vahepeal otsustanud, et tema ennast enam sööta ei lase (vahel kui kiire, siis emme ikka seda tegi). Ta lihtsalt ei söö enne kui saab lusika oma kätte ja siis mõnuga kühveldab. Samuti korjab ta korraliku tüdrukune üles söögitooli pudenevad purud ja pistab need ka põske.

Ka muutis Sonja päevapealt oma kõrrejoomise armastuse otse-tassist-joomise armastuseks. ja seda nii edukalt, et enam polegi terve särk märg pärats joomist, hoopis täitsa kuiv. Emme muudkui vaatab ja imestab.


Potil käimises käis meil ka nüüd lõpuks see kaua oodatud "krõps" ära ja tõesti-tõesti, potil tehaksegi piss (seda teist asja Sonja veel potti teha ei usalda). Rääkides eeskujulikust potilkäijast, siis loomulikult on suur vahe kas seda tehakse kodus või papi juures. Papi juures on vanakooli metallist pott (selline sangaga noh) ja nii kui Sonja sela potile panna ja papi ütleb, et tee nüüd piss, siis KOHE tehakse. Kodus on see ootamine tavaliselt ikka pikem ...



Ohh ja magamises on meil ka uued tuuled. Nimelt ei pea Sonja enam suures voodis kaisus magama jääma, vaid jääb oma voodis, ainult mitte üksi, vaid siis keegi peab voodi juures olema kuni ta uinub ja kätt hoidma. Vot see on ka üks väga tihedalt kasutuses olev sõna Sonjal: "kätu" ja seda väga nõudlikul toonil kui kohe ei saa. Aga magab ta lõunat nüüd mõnuga 1,5-2,5h tavaliselt.




Siis nii palju uudiseid Suvepealinnast (ärge uskuge uudiseid, mis midagi muud Pärnu kohta väidavad ;)


5 kommentaari:

Terje ütles ...

ahhaa - "suvepealinn"...huvitav kuidas teilseal ilm PRAEGU on...:)

ja PESSE muideks on täitsatore sõna!:))

Mummuliinu ütles ...

MEIL särab päike...mis? kas pealinnas jälle kallab? :P (kopp ees linnamees? :P:D)

Ja neid sõnasid on tegelikult nii palju uusi, et ei jõua kõiki kirja panna...tuleb tõdeda, et laps on hakanud rääkima ja seda protsessi peatada ei saa...

Anonüümne ütles ...

Nii tore ligeda, et väikelinnades selline mõnus suvine elu käib! Meil siin on küll minumeelest kogu aeg kallanud..

Aga mis tähendab Haiguslehe-puhkus? Kas Sa oled tööle läinud?

Nele

Mummuliinu ütles ...

Ma lugesin murega teie pere rannas käiku ja mõtlesin, et kunas meil siin selline tuul on olnud, et me randa läinud poleks ;).

Ja töö olen ma pea kolm kuud juba varsti käinud - arendan Pärnu linna, et siin ikka veel toredam elada oleks ja et te kõik aasta-ringi siia puhkama kipuksite ;). Sonja on sel ajal kui me tööd teen vanaema ja vahel ka muude sugulaste seltsis.

Ja teile palju õnne Viljandi-Otsuse puhul. Lõpuks ometi, ma ütleks! ;)

Anonüümne ütles ...

Kusjuures mul on ka mure meie rannaskäigu pärast.. Sest tundub nimelt, et see jäi selle suve esimeseks ja viimaseks..:-(((((

Aga sina oled tubli, et juba tööle oled läinud!! Ma vahel tunnen ka, et peaks ajusid liigutama.. Aga siis jällle mõtlen ümber, puhkus on ka hea:-)
Nele