pühapäev, 29. juuni 2008

Papi pai....mammi mai


...sellise laulu tegi Sonja mõni aeg tagasi magama jäädes. Ja emme sai aru, et on tõesti tagumine aeg natuke Sonja esimestest sõnadest talletada.


Sonja kõige esimene puhtalt öeldud sõna oli - AITÄH. Kunas täpselt ta seda sõna kasutama hakkas, peab emme vanast arvutist järgi vaatama, st see oli igal juhul enne aastaseks saamist. Seoses aitäh-i ära õppimisega muutus Sonja elu palju kergemaks, sest nüüd ta sai näidata mida taha tahab ja siis aitäh hüüda...nii kaua kuni kõigile selge oli, mida laps tahab.


Enne aitäh-i oli Sonjal väga elutähtis silp: ess. Ess tähenad kassi ja sõpus meie kassi Tiigriga on jällegi omaette teema. Ess-st sai üsana varsti ka issi, sest nagu selgus hiljem, tegi issi Sonjaga selle kallal sala-trenni.

Nüüdseks kui Sonja on aasta ja 6 kuune, on tema tihedamalt kasutatavad sõnad (enam pole lootustki kõiki tema sõnu kirja panna, sest ta on oma kuldses matkimis-perioodis, mil ta lihtsamaid sõnu järgi kordab):

- papi, papu

- mammi, mammu

- emme, issi

- poiss, piss (seepoiss kõlab ka vahel rohkem pissi moodi :$:))

- juua, ua (ehk õue)

- kass, kiisu, mau (teeb kass)

- mõmm (mõmm-mõmm on ta Sonja unelaulude hit-listil kohal nr 2 peale kassilaulu lisandumist ;)

- tädi, onu

- autu

- tita. Titad on ka kõik Sonja nukud. Seni ajani on peaaegu kõik lapsed titad, v.a. siis suuremad poisid on poisid.

- aua. Meie koerast ja Sonjast tuleb ka eraldi rääkida.

- ahv

- KUKKA. Kukka on kook ja seda meie laps armastab. Ta küll siiani ei ole kommi ega shokolaadi ega muid ametlikke maiusi söönud, aga vot koogi nimel on ta valmis kõike tegema :). 200% issi laps :) ja vanavanaisa oma ka :)

- pall

- tuttu. Tuduga seoses on uueks hittika, siis mida kohe voodis nõutakse: nurr-nurr (see kuidas Sonja seda ütleb on jällegi Sonja emme lemmik-sõna;)

- mahl

- mammu

- ku(r)k

- aan - banaan


Rohkem ei tule Sonja emme praegu meelde ja puhkepäevade (seekord hansapäevade) väsimus on ka peal.



Kommentaare ei ole: